Aktivitetssidan(nu med nytt namn och flyttad till egen flik)

Shih Tzu är en stark liten hund som är alert och mycket intelligent. Den tycker om att lära sig saker. Flera hundar tränar och t o m tävlar i både Rallylydnad och Agility såväl som Nosework och Lydnad. Men även i vardagen kan man ha olika aktiviteter för sig för att stimulera hunden allt från trix till vardagslydnad och roliga lekar.

BPH – Beteende- och personlighetsbeskrivning hund

Se längre ned på denna sida. På SKKs sida kan man se en film om BPH länk här

Rallylydnad

Shih Tzu visar framtassarna i lydnadssammanhang. Här på SBK´s sida kan man se tävlande Shih Tzu och deras förare. Vi har flera som tävlar. Fler artiklar här nedan.

Klickerträning 

Det viktiga i klickerträning är egentligen inte klickern eller belöningen. Vad klickerträning handlar om är förstärkning av beteendet i rätt ögonblick. Förstärkning kan vara vad som helst som hunden tycker om. Godis, leksaker, smekning, en rolig övning mm. Klickern ger information till hunden vilket beteende som ger belöning. Det går att lära ett djur allt den fysiskt och psykiskt har förutsättningar att kunna klara av. Se nedan på länkar;
http://www.house-of-learning.se/klickerintroduktion
http://shihtzucity.com/shihtzu-clicker-training/ 

                              ——————————————————————————-

Rallylydnad – De har gjort det igen !!!

Mia Bergstrand och Emilie Tre mästarklasser i rallylydnad med resultaten 100 + 100 + 100 poäng! Fantastiskt- vi gratulerar!

Träning på Brukshundklubben

Catarina Gustavsson, kennel Bearsize, är aktiv med sina hundar. Här tränar valpen Petter (MY Arapahos Midnight Cappi) i väntan på att fylla 10 månader och få tävla i Rallylydnad.

Aktivitetsansvarig i SST styrelsen – Ulla Olsson

Här med en av sina Shih Tzu som hon tränar och tävlar med. Fantastiskt vad imponerande att se på!  Av Ulla kan ni få tips och idéer om olika träningsformer och inlärningar. Hon kan också hänvisa till intressanta böcker och hemsidor. Hennes kontaktuppgifter finns under styrelsen.

Rallylydnads Championat till Emilie och Mia !!!

Fantastiskt roligt! Vi har nu fått Sveriges första Rallylydnads Champion i vår ras ! Det visar vad mångsidig och träningsvillig den är. Stort grattis till Mia Bergstrand och lilla Emilie, Kjeanns Special Girl! Hoppas att fler följer i deras spår.

Rallylydnad i Svalöv 30 sept

Mia Bergstrand tävlade med sin Emilie, Kjeanns Special Girl, i mästarklass och fick full pott- 100 poäng!
Rallylydnad på Öland

Helgen 15-16 juli tävlade Mia och Emilie i mästarklass och fick ihop 100 av 100 möjliga poäng!!!

Mia Bergstrand och Kjeanns Special Girl

En speciell flicka

Kjeanns Special Girl – eller Emilie som hon lystrar till har nu tävlat i Rallylydnads SM med sin matte Mia Bergstrand.  Att kvalificera sig till SM är stort då det är enorm konkurrens om de få platserna.

Rallylydnadsmästare i SST 2016 – Grattis till Mia Bergstrand och Emilie (Kjeanns Special Girl) till ännu ett fantastiskt år !

Nytt från Mia och Emilie -seger både 8 och 9 april. Nu har de 697 poäng av 700 möjliga på SM listan !!!

Mia och Emilie (Kjeanns Special Girl) gjorde det igen! Hon blev rallylydnadschampion första helgen i mars 2017. Vi gratulerar!!! Säg vad man inte kan göra med en Shih Tzu !?

2016
Mia Bergstrand och Emelie (Kjeanns Special Girl) gjorde en runda med 100 poäng i mästarklass, dvs full pott. Samma förare gjorde 87 poaäng med Ester (Kjeanns Still The Same) i avancerad klass.
Övriga resultat återfinns på SBK s sida, se länk ovan.

mia-rallylydnad

 

BPH – Beteende- och personlighetsbeskrivning hund

Hittills har10 Shih Tzu genomfört BPH. Dels kan man på SKK´s Avelsdata söka under raser och sen BPH men också på hundar och då välja att se Shih Tzu. Då ser man alla individer som genomfört BPH. Se länk här.

bph-ulla